Matsvinn – stöd till intressenter (SMP-FOOD-2024-FW-STAKEHOLDERS-PJ)
Bidragsgivare EU
Område: Innovation | Innovation & näringslivsfrämjande | Jordbruk, skogsbruk, vattenbruk, livsmedel - produktion, förädling, innovation | Utbildning & barnomsorg | Utbildning & pedagogik |
Beskrivning
Syfte med utlysningen: Syftet är att stödja EU-intressenter i att vidta åtgärder för att minska matsvinn, både i och utanför hemmet. Detta inkluderar beteendeförändringsinterventioner, utbildning och träning, utveckling av riktlinjer för matsvinnsförebyggande, övervakningsprogram för matsvinn, medvetenhetshöjande kampanjer och utveckling av nya affärsmodeller.
Mål för utlysningen: Minska matsvinn på konsumentnivå med positiva miljömässiga, ekonomiska och sociala effekter. Mätbara mål och specifika nyckeltal ska användas för att övervaka framsteg.
Förväntade effekter/resultat: Minskade mängder matsvinn med tydliga kvantitativa och kvalitativa data. Projektförslagen ska beskriva kort- och långsiktiga effekter och dela resultat genom EU Food Loss and Waste Prevention Hub.
Behörighet: Juridiska enheter från EU-medlemsländer är behöriga. Internationella organisationer är också behöriga.