Branschutvecklingspengen 2026

Bidragsgivare Svenska köttföretagen

Område: Jordbruk, skogsbruk, vattenbruk, livsmedel - produktion, förädling, innovation

Beskrivning

Syfte med utlysningen: Med riktade insatser stärks kunskap och kompetens genom hela värdekedjan. Tillsammans ser vi till att vara i framkant vad gäller framtidens hållbara livsmedelssystem.

Mål för utlysningen: Att öka näringens konkurrenskraft och stimulera tillväxt inom svensk köttproduktion.

Förväntad påverkan/resultat: Stärkt kunskap och kompetens genom hela värdekedjan, vilket leder till ökad konkurrenskraft och hållbarhet inom svensk köttproduktion.

Behörighet: Rådgivare, veterinärer, producenter, forskare och entreprenörer.

Tillgänglig finansiering (budget):  Totalt finns 3 miljoner kronor att söka. Projekt inom gris har cirka 65%, nöt har cirka 30% och lamm cirka 5% av totalsumman.