Branschutvecklingspengen 2026
Bidragsgivare Svenska köttföretagen
Område: Jordbruk, skogsbruk, vattenbruk, livsmedel - produktion, förädling, innovation
Beskrivning
Syfte med utlysningen: Med riktade insatser stärks kunskap och kompetens genom hela värdekedjan. Tillsammans ser vi till att vara i framkant vad gäller framtidens hållbara livsmedelssystem.
Mål för utlysningen: Att öka näringens konkurrenskraft och stimulera tillväxt inom svensk köttproduktion.
Förväntad påverkan/resultat: Stärkt kunskap och kompetens genom hela värdekedjan, vilket leder till ökad konkurrenskraft och hållbarhet inom svensk köttproduktion.
Behörighet: Rådgivare, veterinärer, producenter, forskare och entreprenörer.
Tillgänglig finansiering (budget): Totalt finns 3 miljoner kronor att söka. Projekt inom gris har cirka 65%, nöt har cirka 30% och lamm cirka 5% av totalsumman.